Разследващи: Слави Ангелов e трябвало да бъде убит!

Продължава разследването на нападението срещу журналиста Слави Ангелов. Извършителите все още не са открити, въпреки че е минало цяло денонощие от варварския акт. От МВР съобщиха, че са иззети записите от 6 камери в района. В момента те се изследват.

Според разследващ полицай, с когото наш репортер разговаря, образите на агресорите от една от първите проверени камери, са неясни. Тепърва ще се проверяват записите от останалите видеокамери.

Слави Ангелов е в стабилно състояние в болница „Царица Йоана“ (бивша ИСУЛ). Малко преди 9 вечерта този вторник журналистът бе нападнат с метални тръби от двама маскирани, докато се прибира към дома си. Трети мъж е снимал инквизицията.

„Очевидно към него са подходили особено жестоко – кракът му е бил счупен с някакъв огромен нож. В лицето е обезобразен. Въобще тези хора, които са го причакали снощи след 21 ч. Слави, са искали той да умре и това да бъде запечатано“, разказва издателят на в. „24 часа“ Венелина Гочева. Журналистът е оживял по чудо, най-вероятно побоя е бил прекратен, тъй като на улицата са се появили други хора. Слави Ангелов сам разказа, че е изпаднал в безсъзнание след първите удари по главата си.

Водещата версия е, че побоя е поръчан от бизнесмена, варварски разорал дюна в Созопол – Иван Нончев. Той е извикан на разпит в полицията, пише Lupa.bg. Работи се обаче и по още една версия – че Слави Ангелов е бил пребит заради публикация за хазартните войни. Многозначително е, че нападателите му са били с маски с черепи. Заради тази подробност от полицията проверяват и хулигани от футболните агитки.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share