Ревнивецът Бочката, опитал да убие половинката си и съседа, жали присъдата си

Ревнивецът Бочката, опитал да убие половинката си и съседа, жали присъдата си

Богоя Богоев – Бочката, осъден на първа инстанция за опит за убийство на своята приятелка и съседа си, жали наказанието си. В началото на май тази година, Бочката получи и присъда от Окръжен съд. Той бе признат за виновен и наказан на 12 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

51-годишния Богоя Богоев от пловдивското село Ръжево се сдоби с обвинения за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса Горнишка и нейният приятел 60-годишния Лазар Лазаров. Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя, известен сред местните като Бочката.

Богоев застана за пореден път пред магистратите от Апелативен съд с молба да му бъде намалена присъдата. Пострадалите от кървавият инцидент също са депозирали жалба, но за по-строго наказание спрямо Бочката. В същото време обаче, Росица и Лазер не присъстваха на заседанието, както и техният представител. Оказа се, че пострадалите са се отказали от услугите на своя адвокат.

Отсъствието си Горнишка оправда с депозиран болничен лист до деловодството на съда. Росица била възпрепятствана поради влошено здравословно състояние. Лазар пък дори не е посочил мотивите си за липсата му в съдебното заседание.

Просецът бе отложен и насрочен за нова дата. Приичната бе именно отсъствието на Лазар и Росица. Последната е посочила изрично в молбата си, че държи да присъства на делата, пише Traffic News.

В началото на декември Богоя Богоев – Бочката отново ще се изправи пред съда. Дали и тогава ще се признае за виновен и какво ще поиска от магистратите, предстои да разберем.

Богоев от години живеел сам в къща в Ръжево. През 2016 г. Роса се преместила от друг град в същото село. Нейни близки помолили Бочката да й помага в къщната работа, когато го повика. Двамата се разбирали добре. Роса познавала и общувала и с пострадалия Лазар, който живеел на близка улица. Жената се придвижвала трудно и той помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините.

Бочката обаче се дразнел, че жената търсела услугите и компанията на Лазар. Той се чувствал пренебрегнат. На 16 септември 2019 г., двамата пострадали отишли с автомобила да пазаруват в близко село. Бочката се напил л и решил да им отмъсти. Докато Роса я нямало в къщата ѝ, той поставил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне. Към обяд двамата се прибрали. Лазар спрял автомобила и Роса слязла, но не успяла да отвори вратата и го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата.

През това време Богоев видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: „Къде ми е катинарът, не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това“, Без да й отговори, той дръпнал жената за дясната ръка, извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба. Лазар пристигнал, за да й помогне, но щом го видял, Богоев изкрещял: „Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“. Насочил се с ножа към Лазар, който побягнал, но по пътя паднал, а Богоев го пробол с ножа в двата крака. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата.

Богоев изчакваше да му бъде повдигнато обвинение от ареста, след като на 20 септември му бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.