Ревнивец застава пред Темида за убийство на 25-годишната си съпруга

Навършил наскоро 66 години старозагорец ще застане пред Темида в понеделник по обвинение, че е убил от ревност 25-годишната си съпруга. Трагичният инцидент стана на 7 януари на улица „Младост“ в квартал Железник, където под наем живеели Митко Симеонов и наскоро дипломиралата се в Тракийския университет социална педагожка Юлияна Симеонова, майка на 8-месечно момиченце.

Пръв на мястото на кървавата разправа се озовал лекар-сириец , приятел на мъжа, пред когото Симеонов заявил че бил нападнат от Юлияна в хода на кавга заради честото й „влизане“ в социалната мрежа „Фейсбук“.

Младата жена е починала от удар с кухненски нож в гърдите.Тялото лежало потънало в кръв насред коридора, а в съседната стая плачела мъничката Християна.

Юлияна била облечена с палто и най-вероятно се е канела да излиза, час по-рано тя водила момиченцето на контролен преглед. При прегледа по тялото на Симеонов лекарите констатирали няколко повърхностни наранявания по корема и гърдите , те били от джобна ножка.

Връзката между двамата датирала от няколко години.В началото Симеонов представял Юлияна за своя дъщеря, макар да имал други две големи деца от първия си брак.

Преглед в социалните мрежи установи още тогава, че Юлияна е поддържала тесни контакти с 28-годишният Ники Иванов от град Попово , който почти веднага постави на профила си черна лентичка.

След трагедията 8-месечното сираче бе прибрано от социалните, а месец по-късно дадено на приемни родители от град Гълъбово. От затвора Симеонов разпрати „кърваво писмо“, в което настояваше малката Християна да бъде поверена на дъщеря му от разтрогнатия брак.Той продължава да отрича да е извършил умишлено убийство, фаталният удар в сърцето на Юлияна бил нанесен при самоотбрана.

В понеделник заседанието в старозагорския окръжен съд е разпоредително, на него ще стане ясно дали делото ще се гледа по съкратената процедура или ще върви по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, изготвили няколкото психиатрични и медицински експертизи.

Тялото на убитата бе погребано чак на 11 януари в град Средец, където се прехвърлили да живеят близките й, междувременно при автомобилна катастрофа на автомагистрала Тракия загина майка й Иринка Йорданова, която се оказала бременна.

На 14 юли 2015 година пък загина братът на Симеонов – Красимир, който бе застрелян по време на пиянски запой от ексдепутата и шеф на фонда за научни изследвания проф. Николай Христов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share