Рестартират делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре

За втори път бъде направен опит за старт на делото срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре. По време на предходното съдебно заседание, ход на разпоредителното заседание не бе даден, поради липсата на защитника на Рангелов. Адвокат Розалина Апостолова бе депозирала молба до съда, че същата е в платен годишен отпуск.

По време на повторното разглеждане на случая ще бъдат изнесени данни от разследването, ще бъдат показани доказателствата, ще бъдат разпитани всички свидетели и ще бъде показан следственият експеримент. Има и втори сценарий – Илиян Рангелов да признае вина и в едно заседание да получи присъда. В този случай той ще се ползва от намаляване на наказанието с 1/3.

Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция.

Убийството стана през декември 2016 година, припомня Traffic News. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си – Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share