Ресторантьорът Кирo Принца отива в затвора за 4 г. за убийство на готвач

Бизнесменът Кирил Кристов-Принца, който застреля готвача на собствения си ресторант в Несебър, ще лежи едва 4 г. в затвора и то при първоначален общ режим. Това реши ВКС, оставайки в сила решението на апелативни магистрати от Бургас, които през ноември 2018 г. преквалифицираха деянието от умишлено в извършено по непредпазливост и затова съкратиха наказанието от седем на четири години лишаване от свобода.

Убийството, шокирало Несебър, стана на 17.04.2016 година. Готвачът Николай Киров е застрелян в джипа на хотелиера Пламен Копчев, паркиран до ресторант „“Принц Кирил“ в Стария Несебър, собственост на подсъдимия. Христов прострелял смъртоностно готвача докато подпийнал размахвал пистолета си „Зиг Зауер“. Преди това с часове се черпели с Копчев в ресторанта на Христов и в още едно заведение.

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че около 20,30 ч. същата вечер, в градината пред ресторанта, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – възпроизвел 4 изстрела с пистолета си, като го насочил към саксия с палма в присъствието на готвача Николай и Пламен Копчев.

Христов е осъден да заплати общо 400 000 лв. кръвнина на съпругата и двамата синове на убития.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share