Рецидивист опропасти влюбена жена и натопи бургаски полицаи

Рецидивист опропасти влюбена жена и натопи бургаски полицаи

Петима служители на „Криминална полиция“ към Първо РУ-Бургас може да получат обвинения за побой на задържан, съобщава „Флагман“, цитирайки отлично информиран източник. Случаят е от преди година и е разследван от „Вътрешна сигурност“.

Провежда се и предварително наказателно производство в Бургаската следствена служба. Задържаният за кражби криминално проявен мъж от Ямбол твърди, че разполага с тройна съдебно-медицинска експертиза, назначена по делото. Според нея са му нанесени множество леки телесни и една средна телесна повреда.

Той е убеден, че предстои и петимата полицаи да бъдат временно отстранени от длъжност. Което означава, че на практика Първо РУ ще остане без „Криминална полиция“. Това феноменално следствие е свързано по един своебразен начин с пограничния град Тополовград, което, ако Прокуратурата внесе в съдебна зала с обвинения срещу бургаските криминалисти, ще създаде прецедент и ще служи като пример за подражание на подобни индивиди в обществото. От ОДМВР-Бургас отказат да коментират, за да не пречат на следователя и прокурора, но случаят се дискутира в системата с омерзение.

Преди година в Първо РУ постъпва жалба от жена, която заявява, че докато е била на работа, от дома й са откраднати 30 хиляди лева, голямо количество нейни лични накити от злато, скрити на тайно място, взети са и други вещи, които могат да бъдат продадени, дори скъпите й парфюми. Жената, срината психически от случилото се, била уверена кой може да е извършил престъплението.

Разказала през сълзи за мъж, когото допуснала до себе си, доверила му се и той знаел всичките й тайни, известно време живял в дома й, но я изоставил. Името на този човек се оказва в масивите на МВР – изпечен крадец, рецидивист, лежал в затвора за различни кражби. Още в предиобеда на деня, в който е подадена жалбата, криминалистите от Първо РУ установяват местонахождението на т.нар. мистър „Опасен чар“.

Оперативната информация идва от колегите им от Елхово, където живеела майката на издирвания и той често идвал при нея. Така се стига до точното място, където е заловен от тополовградските полицаи – близо до стопанисван от него язовир в пограничното сакарско градче. Там много добре знаели и кой е братът на арендатора на техния язовир – бил собственик на заложна къща в столицата, в която неведнъж издирваният е доставял плячка за продан. Алчният и безскрупулен рецидивист е бил докаран от местните полицаи с поемни лица в ареста на РУ-Тополовград.

Елховлии информират Първо РУ Бургас, че лицето е намерено, предупреждават ги, че старият им местен познайник е изпечен в писането на всевъзможни жалби до всякакви инстанции, защото са „сърбали попарата“ му в това отношение. Петимата бургаски служители на МВР пристигнали в Тополовград, провели събеседването със задържания на място, след което го откарали в Елхово.

Имало е поемни лица, които отричат да са видели наранявания или да са чули оплаквания от побой, нито молби за оказване на медицинска помощ от страна на крадеца. В лека кола в Елхово са намерени част от вещите и накитите на пострадалата жена. След което полицаите откарали заловения в Бургас. Те са категорични, че са изпълнили професионално дълга си като са действали и оперативно, не са превишавали правата си като орган на реда. До седмица ще стане ясно дали и срещу петимата криминалисти ще бъдат повдигнати обвинения на база експертизата, която все още те не са виждали.