Риалити звезда гаси огнения ад край Свиленград

Риалити звезда гаси огнения ад край Свиленград

Участникът в първия сезон на риалитито на Нова телевизия „Игри на волята” Пламен Младенов е сред пожарникарите, които се борят с огнения ад край Свиленград. Това става ясно от публикация във фейсбук групата „По-силни от огъня”.

„Борбата с огъня около Свиленград продължава, десетки огнени момчета на българската пожарна продължават да дават максимума от себе си, за да победят стихията. Един от тях е Пламен, всички го познавате от риалитито „Игри на волята“. Пламен е нашият победител в предаването. Сигурни сме, че ще бъде и победителя в поредната огнена битка!”, пише в публикацията.

Днес в Хасковска област избухнаха нови пожари. Двете големи стихии в общините Свиленград и Тополовград са овладени, но не и потушени. Другият голям пожар – до село Присадец, също е овладян. Засегнатата площ в двата пожара в Тополовград и Свиленград е около 100 000 декара.

Все още има огнища, които горят близо до турската граница, но са под контрол. Районът бе посетен от премиера Бойко Борисов, който се запозна на място със ситуацията.