Родителите на полицайката Силвия Василева остават в килия заради канабиса в дома им

Родителите на полицайката Силвия Василева остават в килия заради канабиса в дома им

Врачанският окръжен съд потвърди определението на районния съд, с което спрямо трима обвиняеми – Васил, Лили и Георги Василеви е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Повдигнатото срещу тях обвинение е, че във врачанското село Голямо Пeщене в съучастие бащата, майката и синът са засели и отгледали 246 стръка канабис. Според съда на свобода тримата могат да извършат ново престъпление и да въздействат на свидетелите.

Две наркооранжерии бяха разкрити на 11 юни в имоти на 62-годишния мъж във врачанското село Голямо Пeщене след специализирана полицейска операция под ръководството на районната прокуратура. Основната оранжерия с площ от около 25 кв.м. била изградена със специализирана система за отглеждане на канабиса. Помещението било оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.

След акцията стана ясно, че от хванатото в крачка семейство с канабиса е разследващата полицайка от Враца Силвия Василева. Нейният съпруг пък е полицай в районното управление на АЕЦ „Козлодуй”. Тяхната роля в създаването на семейната оранжерия тепърва ще се изяснява от следствието.