Родители в стрес! Зъботехникът педофил от Пловдив работил 20 години

Родители в стрес! Зъботехникът педофил от Пловдив работил 20 години

Историята на зъботехническа лаборатория „Дент-Омега“ ООД на ул. „Волга“ в Пловдив започва през април 2001 година, когато трима съдружници, между които самия зъботехник Георги Колев, подписват дружествен договор. Самият учредителен акт на фирмата е от края на май 2008 година, когато е започнала дейността си с капитал от 5000 лв. Справка на в. „Марица“ сочи, че към момента Георги Колев изпълнява ролята и на управител.

Отзивите за работата на лабораторията в по-голямата си част са положителни, но след случилото се клиентите са в потрес. Някои от тях споделят, че никога не биха завели децата си там, ако са знаели или поне подозирали за наклонностите на Колев.

В петък Районната прокуратура в Пловдив го привлече като обвиняем за това, че през месец май той е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение 9-годишно момиче – престъпление по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс. Зъботехникът бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Направил е пълни самопризнания.

Районният съд в Пловдив не се смили над него и той вече е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Жилището на извратения мъж е на бул. „Руски‘ в града, където живее със съпругата си и двете си деца. Колев е празнувал едновременно имен ден и рожден ден на Гергьовден, два дни преди да бъде разкрит. До арестуването му се стигна след като 9-годишното момиче разказало за преживяния кошмар на своята майка. Тя подала сигнал за извършеното посегателство, като полицията бързо установи перверзника и го задържа.

По време на разследването стана ясно, че 9-годишното момиченце съвсем не е първата му жертва. Иззети са видеозаписи, които доказват, че зъботехникът е блудствал с още три деца на възраст между 9 и 16 години.

Педофилът влизал под кожата на малчуганите като им показвал интересни детайли от своята работа, предлагал им сладкиши, след което под формата на игра ги карал да задоволят извратения му нагон.