Роднините на Вени Лудия искат 800 бона кръвнина от убийците му

Роднините на Вени Лудия искат 800 бона кръвнина от убийците му

Четирима от близките на жестоко заклания Венцислав, известен като Вени Лудия, искат по 200 бона кръвнина. Окръжният съд във Враца прие исковете им и даде ход на делото за убийството на 40-годишния мъж от белослатинското село Търнава.

Срещу 26-годишния Анатоли и 18-годишния Митко е повдигнато обвинение за жестоко убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. На 5 август миналата година двамата срещнали Вени Лудия в парка до църквата в село Търнава. Тримата отишли в мазето на закрито местно училище, за да пушат трева и да пият бира. Без причина Вени Лудия отправил обидни думи към Митко. Това ядосало младия му съселянин и той му отвърнал с юмручен удар в лицето, вследствие на който Вени паднал.

Нанесъл му още няколко удара, след което взел тротоарна плочка. С нея продължил да го бие по главата. След като престанал да го удря, Митко казал на Анатоли да пререже гърлото на Вени. Анатоли заклал Вени, след което Митко грабнал ножа и започнал да ръга Лудия по цялото тяло. Накрая отрязал пениса му и го заврял в гърлото му. След това Митко счупил ножа, като острието пъхнал под ламперията на изоставената сграда, а дръжката изхвърлил в близкия геран.

Окървавеният труп на Вени Лудия бе намерен на следващия ден, а полицията разкри буквално за часове гнусното убийство. Направените експертизи показаха, че и двамата касапи са били дрогирани и пияни. По искане на защитата делото ще премине по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица, включени в списъка към обвинителния акт. Съдът насрочи следващото редовно заседание по делото да бъде на 27 юли.