Руснак стреля по живи мишени, уби една жена

Жител на руския град Перм устрои истински кървав екшън в сряда сутринта. Мъжът първо открил огън по минувачите от прозореца на апартамента си, но след като не уцелил никого, излязъл на улицата.

С ловно оръжие в ръка той започнал да стреля на посоки, при което ранил смъртоносно една жена. С огнестрелни рани в болница са настанени случаен минувач и един от дошлите на място служители на реда. Повредени са и паркираните в района автомобили.

По-късно стана ясно, че нападателят е 50-годишният гражданин на Перм Дмитрий Коростильов, който има зад гърба си съдебни присъди. Според следствието, в момента на стрелбата той се намирал в състояние на силно наркотическо или алкохолно опиянение. Оръжието, от което открил стрелба, било незаконно притежавано.

Стрелецът е задържан, срещу него са повдигнати няколко обвинения, сред които убийство от хулигански подбуди и посегателство на живота на сътрудник на органите на реда. По непотвърдена информация, убитата жена е съпруга на Коростильов. Според очевидци, те се скарали в дома си и тя излязла на улицата, където мъжът й я застрелял.