Русокоса мадама стои зад убийството на Царя на халвата?

Нереализиран полицай застава пред Темида, за да отговаря за най-тежкото престъпление. Четвъртокурсникът в Академията на МВР Виктор Василев проваля бъдещето си, като гръмва баща си Иван Христов – Царя на халвата. Иван е от село до Ябланица и с брат си движи една от големите фирми за производство на прочутата ябланска халва.

Бизнесменът зарязва болната си жена и си хваща любовница. Това провокира гнева на Виктор. Той събира информация за апетитната руса мадама и разбира за скъпите подаръци и луксозните прищевки, които баща му финансира. Допълнително го вбесява и тетрадка, в която открива объркани разходи покрай бизнеса на баща си. Следва скандал, при който Иван отсича, че няма да дава пари на старото си семейство.

Ядосаният Виктор грабва ловна пушка, която къта в метална каса. Стреля по баща си и го нацелва във врата. После признава, че е почистил пушката и прибрал гилзите.

,,За всичко съм се погрижил! Грижи се за мама и сестра ми!“, примолва се Виктор на чичо си, преди да щракнат белезниците.

Иззетите от местопрестъплението проби, тези от ръцете на Виктор и от дрехите му категорично сочат, че той е извършителя, смятат криминалистите. Психолого-психиатричната експертиза доказва, че убиецът е психично здрав и може да отговаря за постъпката си, пише в-к “България днес“.

На магистратите остава нелеката задача да преценят дали гневният и ревнив син заслужава най-тежкото наказание. Делото срещу момчето, което щеше да стане полицай, започна преди броени дни.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share