Сагата продължава! Задържаха още трима за отвличането на момичето в Алтимир

Сагата продължава! Задържаха още трима за отвличането на момичето в Алтимир

Още трима души са задържани след случая с отвлечената млада жена във врачанското село Алтимир, съобщиха от Окръжна прокуратура. Един от петимата нападатели вече е зад решетките, а последният съучастник се издирва.

Припомняме, че престъплението бе извършено на 26 ноември. Тогава петимата мъже нахлули в дома на млада жена от селото и насила отвели нейната сестра – 31-годишната В.А. от село Селановци. След това те я напъхали в лек автомобил „Ауди А3“ и отпрашили, пише Bulnews.

Преди дни инициаторът на отвличането – Д.В. на 44 години, бе задържан. По неофициална информация той е мъж на жената. Тя избягала от него, а той събрал група свои близки и отишъл да я прибере насила. За престъплението съдът във Враца му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Установени са и неговите съучастници. Това са Цв.И. (на 29 години), К.И. (на 34 години), С.Д. (на 25 години), Б.Н. (на 60 години). Трима от тях вече също са клиенти на прокуратурата. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа. В съда са внесени искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“ и за тях. Последният – най-възрастният от тях Б.Н., все още не е заловен и се издирва от полицията. Действията по разследването продължават.