Самолет на САЩ е бил унищожен в Айн ал Асад, мощна експлозия в Багдад

Самолет на ВВС на САЩ е унищожен на пистата за излитане и кацане в базата Айн ал Асад в Ирак по време на ракетния обстрел от страна на Иран, предават световните агенции, като се позовават на ливанската телевизия „Ал-Маядин“.

Същевременно се съобщава, че мощен взрив е проехтял в центъра на Багдад. Според иранския портал на списание Magazine news американски хеликоптери Apache и дронове са вдигнати в небето през последните часове. Те патрулират над укрепената зелената зона на Багдад, където се намират правителствени агенции и дипломатически мисии на чужди държави, включително посолството на САЩ.

Тази нощ по американската военновъздушна база Айн ал Асад в западен Ирак, както и по американско военно съоръжение в Иракски Кюрдистан, близо до летище Ербил, бяха подложени на ракетна атака.

Отговорността за нападението бе поета Иранския ислямски революционен гвардейски корпус (IRGC). Белият дом потвърди съобщенията за ракетни атаки върху американски съоръжения в Ирак.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи първия си коментар за ракетния удар на Иран по американските бази в Ирак, предават световните информационни агенции. „Всичко е наред! Ракети бяха изстреляни от Иран по две военни бази, разположени в Ирак. Жертвите и щетите се оценяват. Всичко върви добре! Днес имаме най-мощните и добре екипирани и въоръжени военни в света! Ще направя изявление утре сутринта“, написа той в Twitter.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share