Самотник изгоря, докато четял на светлината на свещ

Самотник изгоря, докато четял на светлината на свещ

Самотник от павелбанското село Долно Сахране загина в пламъците на пожар, възникнал от запалена свещ, на чиято светлина четял вестник. Трагичният за 61-годишният Христо Раднев инцидент е станал около 21:00 часа на 13 април.

Новината съобщиха жители на селото, които първоначално пробвали сами да загасят пламъците в сградата на улица „Иван Вазов“ преди да пристигне повиканата пожарна от общинския център.

Когато огнеборците успели да потушат пламъците в някогашната селска баня, където останалият бездомен бай Христо се настанил преди време, установили, че мъжът е починал от задушаване и трупът му е обгорял до неузнаваемост.

Местните разказват, че жертвата била, въпреки бедността си, изключително лъчезарна личност. Живеел самотно, но не спирал да общува, и дори едва прехранващ се, заради липсата на постоянни доходи, винаги търсел нещо за четене. Знаели го като Христо Лъвът и с течението на времето се превърнал в нещо като талисман за селото.

До късно следобед в сряда, в Долно Сахране все още не бе пристигнала линейката на катедрата по съдебна медицина в Стара Загора, а полицай охраняваше опожарената сграда с останките на жертвата.