Самоубиецът от метрото се гръмнал 3 пъти, последният изстрел бил фатален

Самоубиецът от метрото се гръмнал 3 пъти, последният изстрел бил фатален

Странна версия за самоубиеца от метрото изплува в продължаващото разследване. Три куршума са били необходими на 62-годишния бивш военен М. П., за да сложи край на живота си, твърди „24 часа“.

След като стрелял по 55-годишната жена, мъжът опитал да се самоубие с два изстрела в гърдите си. Фатален обаче се оказал третият – под брадичката. Експерти са изненадани, че мъжът е успял да натисне спусъка след първия изстрел и то два пъти.

Досега е известно, че жената, чиито инициали са С. П., е простреляна веднъж в главата, два пъти в гърдите и веднъж в корема, както уточниха от столичната УМБАЛ „Св. Анна“, където се борят за живота ѝ. Тя е в много тежко състояние и се намира в реанимацията. Извършени са ѝ две операции, при които са извадени два куршума, трети е открит на местопрестъплението.

62-годишният М. П. е работел като охранител в частна фирма и притежавал законен личен пистолет „Макаров“. Според криминалния психолог и бивш директор на института по психология на МВР д-р Калин Гайдаров охранителят не би трябвало да носи в себе си служебното си оръжие. То беше открито от криминалистите на мястото на престъплението.

М. П. се возел в метрото заедно с жената и изчакал всички пътници от влака да слязат на последната станция при летище София преди да стреля. Двамата не са съпрузи и нямат роднинска връзка, имат свои отделни семейства. Засега се предполага, че мотивът е личен. Жената имала самолетен билет за страна от Западна Европа, според Нова телевизия – за Белгия.

По последна информация телата на двамата са открити от жена, която се качвала в метрото. Именно тя подала сигнал до машиниста, а той до полицията. Преди това се твърдеше, че самият той се е натъкнал на кървавата картина.