Самоубил се е дупнишкият фараон Георги Близнаков

61-годишният собственик на скандалната дупнишка популярна каса, дупничанинът Георги Близнаков, се е хвърлил от високите етажи на блок в Благоевград, съобщава Struma.com.

Това е поредният му опит за самоубийство, който този път завърши със смъртта му.

Близнаков имаше сериозни проблеми ръководената от него популярна каса. Той и жена му Ивона са подсъдими по три обвинения, повдигнати им от окръжната прокуратура в Пловдив.

Двамата станаха известни със своята кредитно-спестовна кооперация, с която извършваха различни банкови дейности, с които са се облагодетелствали с над 5 млн. лв.

В продължение на пет години – от 15 януари 2010 до 20 януари 2015 г. в Дупница, са извършили неправомерни 10 парични сделки. Близнаков сключвал договор за заем между кооперацията и жена си.

Той предоставил финансовите средства, за които знаел, че са придобити от престъпна дейност, за строителството на жилищна сграда в Сапарева баня и на къща за гости – хотел в същия град.

Третото обвинение срещу съпрузите е за укриване на данъци.

Явно сериозните финансови проблеми са натежали на Близнаков, който според запознати, напоследък е правил и други опити, но безуспешно.

Това обяснява и факта, че днес никой от живущите в блока не го разпозна.