Сватби, рождени дни: За „Столипиново“ коронавирус няма

В пловдивския квартал „Столипиново“ хората масово нарушават мерките на извънредното положение. Възможно е да бъде поставен контролен пункт за справяне с проблема.

В махалата празненствата не престават, организират се и събирания, рождени дни, сватби.

„През първия и втория ден от извънредното положение имаше по-голяма организация. Със затопляне на времето обаче хората започнаха да се събират. Има много завърнали се от чужбина. Трябва да работим внимателно с тях“, заяви Антон Карагьозов, председател на УС на Фондация за регионално развитие „Рома“.

Според Карагьозов през първия и втория ден от извънредното положение хората са спазвали забраните за масови събирания, но със затоплянето на времето хората отново са излезли навън.

Той посочи, че в Столипиново има много хора, които работят и пътуват в чужбина и трябва да се работи с тях.

„Предложихме да има засилено полицейско присъствие. Трябва да се намесят и други институции. Провеждат се дори рождени дни. Време е хората да разберат, че това е животоспасяваща мярка. В момента има 28 души под карантина в квартала“, обясни пред „Нова тв“ Иван Стоянов, кмет на район „Източен“.

Той обясни, че районното кметство е работило с представители на общността. Според Стоянов за по-рестриктивни мерки може би трябва да се намесят и още институции, за да може хората да разберат, че това е животоспасяваща мярка, а не дискриминационна мярка.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share