Световноизвестен геймър от САЩ арестуван за изнасилване на синовете си

Световноизвестен геймър от САЩ арестуван за изнасилване на синовете си

Цялата геймърска общност беше шокирана от новината, че един от най-запомнящите се геймъри е влязъл в затвора заради такова немислимо престъпление.

Робърт Паз от Сиатъл, САЩ, по-известен в мрежата като prod1gyx, стана идол за мнозина, след като влезе в Книгата на рекордите на Гинес, спечелвайки най-много точки в Rock Band 2. Въпреки това, никакви заслуги не могат да отменят историята, разказана от неговата съпруга.

Бони е омъжена за Робърт от 11 години и никога не го е подозирала в нищо. Той се отнасял много добре с четирите й сина от първия й съпруг и не правил разлика между тях и общата им дъщеря. С течение на времето връзката се объркала и Бони решила да замине с децата, като казала, че съпругът й има друга връзка.

Шест месеца по-късно обаче двамата й по-малки сина й казали, че вторият им баща им е правил странни неща.

Майката се ужасила и подала сигнал в полицията. Служителите и психолозите трябвало да работят дълго и внимателно с момчетата, след разговора, след който било решено да арестуват Робърт Паз. Мъжът бе обвинен в тормоз, малтретиране и сексуално насилие над непълнолетни, пише Daily Dot.

Разследването все още е в ход, но служителите на реда вдигнаха сумата на гаранцията до 200 хиляди долара. Ако всички обвинения бъдат потвърдени, мъжът ще прекара остатъка от живота си зад решетките.

Каналът на Robert’s Twitch вече е премахнат, но останалите му акаунти в социалните медии все още работят. И под публикациите му разочарованите геймъри оставят гневни коментари.