Свидетели на трагедията с Милен Цветков: Чухме силен удар и видяхме как кола лети право към нас!

Свидетели на трагедията с Милен Цветков: Чухме силен удар и видяхме как кола лети право към нас!

Продължава делото срещу Кристиан Николов, причинил тежката катастрофа навръх Великден в София, при която загина журналистът Милен Цветков. Припомняме, Николов даде положителна проба за употреба на четири вида наркотици. Заседанието продължи с разпити на ключови свидетели, станали очевидци на тежкия инцидент, както и съсед на обвиняемия Кристиан Николов.

Съседът на Кристиан разказа, че вечерта преди инцидента е имало купон. Музиката към 2 през нощта от къщата на Николов станала нетърпима, а лично той им е правил забележка за пушене и силен шум.

Друг очевидец, но на самото ПТП – Веселина Панайотова и нейният съпруг били в колата си на ул. Сребърна, част от кръстовището на инцидента, и разказват, че в деня на произшествието движението е било спокойно заради пандемията и празника. Те са били в личния си автомобил, заедно с децата им и спрели на червен светофар. Семейството чува силен удар и вижда как една от колите се движи срещу тях, а друг автомобил остава в центъра на кръстовището. Панайотова моментално подава сигнал на тел. 112 за ПТП.

Тя бе категорична, че не е забелязала шофьорът на Ауди-то (бел. авт. Кристиан Николов) или спътниците му да помагат на пострадалия тогава Милен Цветков. Прави впечатлението, че Кристиан е излязъл от колата си с голяма енергия. Свидетелката не разпознава към момента водача, защото го видяла за кратко, а към днешния ден той изглежда различен.

Семейството си тръгва от мястото на инцидента заради опасност от избухване на пожар от смазаната кола и заради страх за живота на децата им. Очевидците разказват, че не са чули спирачки и не е имало спирачен път.

Друг очевидец Денислав Бодичев, който е бил в кола на кръстовището по време на инцидента, твърди, че е имало удар, причинен от джип, движещ се с висока скорост. Ауди-то на Кристиан е влачило колата на Милен Цветков до средата на кръстовището.

При първа възможност свидетелят паркирал и отишъл при пострадалия Цветков. На място вече е бил охранителят от МОЛ-а, Цветков е бил в съзнание, но не и контактен. Хората на място са помогнали на журналиста да излезе от колата си. Бодичев е имал удостоверение за извършване на спешна медицинска помощ, като е знаел, че пострадалият не трябва да се мести, но е преценил да извади Цветков от колата, защото тя е била с газова уредба и с възможност да гръмне.

Сигурен е, че Цветков е бил с предпазен колан, а еърбега на колата му не се е отворил. Той също потвърди, че никой от джипа, докато той е бил на мястото, не е помогнал.

Друг свидетел на инцидента Стоян Алексиев, пътник в кола, след като чува силен удар, слиза от автомобила и тръгва да помага на Цветков, като и отива при Кристиан Николов. Алексиев помага на приятелката на Николов да излезе от джипа и пита какво се е случило. Това обвиняемият за катастрофата му заявява, че е в шок. И тримата в колата на Николов са били добре след инцидента.

Пред съда очевидецът беше категоричен, че Кристиан е помогнал на Цветков като му е направил сърдечен масаж и дори дава обувката си, за да я сложат под главата на ранения журналист. Алексиев разкрива, че Николов не е залитал.

Същото твърди и колоездач, който се намира в близост до пострадалия и мястото на фаталния инцидент.