Сгащиха крадци, задигнали като в екшън 25 000 лв. от офис

Сгащиха крадци, задигнали като в екшън 25 000 лв. от офис

След бързи оперативно-издирвателни действия в рамките на 48 часа на 7 август са установени и задържани извършителите на грабеж. Престъплението е извършено на два дни по-рано. Тогава, около 13,30 часа, в офис на фирма в Западна промишлена зона – Варна влиза маскиран мъж и чрез удар с ръка в главата превежда в безпомощно състояние 40-годишна служителка в офиса. След това обира металната каса, съдържаща около 25 000 лв. и 2 мобилни телефона. При напускането на помещението обирджията заключил жената вътре в офиса.

Двамата задържани извършители са на 46 и 44 години от Варна. След 24-часово задържане в подразделение на МВР, с постановление на наблюдаващ прокурор от ВРП те са задържани за срок до 72 часа и са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

При задържането им са намерени и приложени към делото около 22 000 лв. от откраднатата сума, двата телефона, както и други вещи, имащи касателство към случая. Работата по разследване на престъплението продължава, уточняват от полицията.