СДВР: Венци Боксьора е задържан за разпространение и употреба на наркотици

СДВР: Венци Боксьора е задържан за разпространение и употреба на наркотици

Специализирана полицейска операция се провежда на територия на Нови Искър. Целта е да се извърши профилактика на лицата от криминален контингент. Това заяви на брифинг на СДВР пред медиите старши комисар Георги Алексиев.

Старши комисарят разясни, че се извършват проверки на МПС-та, на граждани, за наличие и употреба и на наркотични вещества от граждани.

Той добави и информация за арестувания наскоро Венци Боксьора: „Придобита е информация за лица, които разпространяват и употребяват наркотични вещества. Задържани са 4 от лицата. Въпросното лице (Венци Боксьора) е сред тях. Намерено е голямо количество тревиста маса. Намерени са два газови огнестрелни пистолета. Извършва се проверка успоредно с това за редовността на документите за оръжията“, обясни старши комисарят.

По думите му се извършват проверки, за да се установи, че лицето е нарушило домашния арест. Проблем обаче е да се намерят свидетели, които да кажат, че лицето е нарушило мярката.

Той беше категоричен: „Не става въпрос за организирана престъпна група или по-сериозно разпространение на наркотични вещества“.