Сейшелите спъват делото срещу Братя Галеви

Сейшелите спъват делото срещу Братя Галеви

Властите на Сейшелските острови спъват делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Това стана ясно на поредното гледане в Кюстендилския окръжен съд.

Председателят на съдебния състав Татяна Костадинова прие допълнителното заключение към счетоводно-икономическата експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, за отнемане на престъпно придобито имущество.

По молба на комисията съдът постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.

Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото в едноседмичен срок да постави допълнителни въпроси към вещите лица относно поставената им задача.

Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка относно разпит на двама свидетели не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21.02.2020 г., за когато трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към счетоводно–икономическата експертиза.