Семейството, открило екзекутирания край Бургас мъж, се жалва от МВР

Бургаското семейство Таня и Петко Кралеви осъди Министерството на вътрешните работи за незаконен арест. Двамата изживяха истински кошмар, след като попаднаха на трупа на убития криминален тип Петър Валериев на 17-ти ноември т. г., захвърлен в тресавището в района на езерото „Вая“, съобщава „Флагман“.

Те са убедени, че след задържането им за 24 часа по причина, че са закъснели с подаването на информацията, у обществото се е насадило убеждение, че едва ли не са свързани с убийството. Имотите им в жк. „Лазур” и на ул. „Патриарх Евтимий” бяха претърсени, а законно притежаваните от Кралев оръжия бяха иззети за балистична експертиза.

„Настояваме да се изчисти нашето име и да паднат всякакви подозрения от нас, защото ние направихме всичко възможно, за да съдействаме”, казаха семейство Кралеви преди дни, когато в Бургас пристигна лично главният прокурор Иван Гешев, за да съобщи, че убиецът на Валериев е съучастникът му в няколко големи обира Иван Петров. Семейство Кралеви веднага подават жалба, а по случая вече има решение на Районния съд.

Първата инстанция отменя заповедта за арест и на двамата, като постановява Второ РУ-Бургас да плато общо 2 020 лв. на семейството. „В случая не са били налице данни за съпричастност в извършване на престъпление. Обстоятелството, че жалбоподателят е съобщил за намерен труп един ден след установяването му, както и фактът, че притежава оръжие, не е достатъчно да се приеме, че има участие в извършеното противоправно деяние“, гласят част от мотивите на съда.

Припомняме, че двамата са се явили в дежурната на Второ РУ на МВР в жк. „Славейков” около 18 часа в понеделник, ден след намирането на зловещата находка. Дали показания, след което самият Кралев със собствения си прожектор съдействал на двама полицаи, за да стигнат до мястото. Оказва се обаче, че тялото се е „изпарило”. То е открито часове по-късно на около 200 метра – преместено!

След аутопсията експертите са категорични, че 33-годишният Петър е застрелян в гръб, в областта на сърцето, с куршум от нарезно оръжие, нямащо нищо общо с ловната пушка на Кралев. Установено е също, че следите от автомобилни гуми край жп линията няма. Излиза, че убиецът е бил съвсем наблизо до трупа, който вероятно е оставил много скоро преди да се появи сем. Кралеви около тресавището. Ясно е, че той е видял как двамата са се натъкнали на тялото, което се е надявал да укрие завинаги сред папурите.

След блестящо разследване, продължило 17 дни, бургаските криминалисти успяват да разплетат сложния случай и да стигнат до убиеца – Иван Петров. Двамата с жертвата са приятели от 10 години, като по думите на Иван причина за убийството става спор за 50 000 лв. Парите са част от плячката в два въоръжени грабежа – през 2015 г. в Айтос и 2016 г. в София, и в двата е използвано огнестрелно оръжие и са откраднати големи суми.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share