Семейство си купи месо с гаден „бонус“ от Kaufland

Жена разказа, че е открила жълто-зелено вещество в закупено от семейството ѝ месо от верига магазини (стажа дума за Kaufland, макар никой да не иска да спомене името).

Със съпруга ми решихме да си купим два килограма свински врат на промоция. При разреза потече някаква жълта слуз, която наподобява слуз за миене. Консултирайки се с познати, стигнахме до извода, че това е абцес, антибиотик или някакв химикал. Втрещих се, прецених, че най-добрият варнат е да го върна. Жената на касата ми върна парите, но от ръководството на магазина отказаха да разговарят с мен.

От Агенцията по храните са разпоредили проверка, резултатите от която ще станат ясни днес. От веригата магазини казват, че месото има сертификат за качество.

По думите на Вихрен Димитров, директор на свинекомплекс, това се случва рядко. Скрит дефект е. Веригите магазини купуват месото на едро и няма как да се види този дефект, много трудно може да се хване, добави той.

Не ми прилича на абцес, това е хиперкорозирала мастна тъкан, каза микробиологът Иван Иванов. Няма как това да е антибиотик, подчерта той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share