Сериен престъпник в супермаркет! „Завинтвал“ метални винтове в сирене

Сериен престъпник в супермаркет! „Завинтвал“ метални винтове в сирене

В град Пирна, Саксония, се случили поредица от странни инциденти: в супермаркет Кауфланд някой поставял метални винтове в салата месо или сирене.

В петък полицията арестува 82-годишния Хартмут Б. Пенсионерът беше пипнат на място, докато се опитва да набута винтове в следващото парче сирене. Съобщава се, че за две седмици мъжът е дошъл в супермаркета пет пъти и „завинтвал“ винтовете в сиренето или ги хвърлял в салатата с месо. След това прилежно подреждал храната на хладилния рафт.

Полицията не изключва опит за евентуално по-нататъшно „завинтване“.

Мерките за сигурност бяха засилени в супермаркета през октомври, пише bild.de. Странното в това престъпление обаче беше, че на четири пъти задържаният също отварял бутилки вино или зехтин и ги преобръщал. Подозрителният пенсионер е забелязан от охранител на супермаркет Кауфланд при опит за извършване на шестото престъпление.

Мотивите на пенсионера все още не са известни. Самият задържан също не може да обясни действията си. Прокуратурата ще провери дали пенсионерът има здравословни проблеми. В момента обаче той е на свобода в очакване на съдебен процес. Говорител на Kaufland заяви, че веригите супермаркети правят всичко възможно, за да гарантират, че купувачите са в безопасност.

Защото е възможно пенсионерът да дойде отново…