Сетиха се: Тестват всички на гара „Илиянци“

Сетиха се: Тестват всички на гара „Илиянци“

Всички работещи на гара „Илиянци“ ще бъдат подложени на тест за коронавирус, след като алармираха по-рано днес, че продължават да работят, въпреки че тяхна колежка е станала жертва на инфекцията.

64-годишната жена – служител на БДЖ – е починала в събота. Колегите ѝ разказват, че последно е била на смяна преди 2 седмици. Приета е в болница на 20-и март с двустранна пневмония.

До днес ЖП служителите не са били тествани за зараза. На гарата работят около 50 души и вероятно всички са били контактни с жертвата. От стопанина на гарата – компания „Железопътна инфраструктура“ казват, че са спазвали разпоредбите за сигурност.

„4 пъти на ден се прави дезинфекция на гарата с препарати, които са абсолютно безвредни. На хората са раздадени лични предпазни средства, маски, ръкавици, на хората които пръскат са раздадени специални костюми“, заявява Тодор Петров, директор „Движение на влаковете и гаровата дейност“ в НКЖИ.

Към момента няма данни за регистрирани болни с клинични симптоми, поясни д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ София. Не е установена връзка на починалата жена с първите двама загинали от COVID-19 у нас, чийто син също работи на „Илиянци“.

loading...
loading...