Сигнал за бомба във ВСС, в съобщението имало реч на арабски

Сигнал за бомба във ВСС, в съобщението имало реч на арабски

Сигнал за бомба в сградата на Висшия съдебен съвет е подаден преди минути, съобщи „24часа“. В съобщението се казва, че взривното устройство ще избухне след 30 минути и след това се чува реч на арабски език.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че обаждането се е получило на телефона на секретаря на представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

Правосъдният министър Данаил Кирилов подложи на гласуване дали заседанието да продължи или да бъде прекъснато. Кадровиците единодушно решиха да продължат с изслушването на Иван Гешев.

Висшият съдебен съвет избира новият главен прокурор. Единствената кандидатура е на настоящия заместник на Сотир Цацаров – Иван Гешев. За да бъде избран, Иван Гешев трябва да получи най-малко 17 от общо 25-те гласа на членовете на ВСС.

На 22 юли стана ясно, че той ще единствената номинация за поста. Зад него застана цялата 11- членна Прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет.

След като бъде избран новият главен прокурор, президентът подписва указ за назначаването му, за да встъпи в длъжност.

По време на избора, пред сградата на Висшия съдебен съвет се провеждат два протеста – „за“ и „против“ кандидатурата на Гешев.