Синът на Божков вдига цял квартал с „мръсни” пари

Антон Божков, единственият син на изпадналия в немилост хазартен бос Васил Божков, който днес изненадващо бе арестуван по обвинение за пране на пари, се е прибрал доброволно в България само преди няколко дни, пише Lupa.bg.

Антон се е върнал в България, след като е бил призован за разпит в Националното следствие от Специализираната прокуратура във връзка с финансовите схеми на баща му Васил в „Национална лотария”. Макар синът на най-богатият българин да няма никакво участие в хазартния бизнес, той също може да бъде привлечен като част от организираната престъпна група на татко си.

Антон Божков ръководи в сянка строителния проект на дружеството „НОВЕ хоумс” в София. Строителната компания, която е регистрирана през лятото на 2018 г. с капитал от 50 000 лева и според Търговския регистър е управлявана от Иво Иванчев, Мария Филиповска – Димитрова и Филип Марков, вдига гигантски жилищен комплекс на столичния бул. „Цар Борис III”.

Мащабното строителство се вихри на терен, разположен зад поредица сгради, намиращи се на локалното платно на оживения булевард. Частният затворен комплекс в „Красно село”, който е с мащабите на мини квартал, е разположен върху терен от 27 644 квадратни метра и се състои от 14 сгради, помещаващи общо 556 жилищни и 10 търговски обекта с обща надземна разгъната застроена площ малко над 58 000 квадратни метра.

Частният жилищен комплекс, който се изгражда, е с предвидени обширни паркови пространства и детски площадки с площ над 20 000 квадратни метра. Минималната цена, на която се продават апартаменти „на зелено”, е 1800 лева за квадратен метър, а цените отсега достигат и до 4 000 лева за квадратен метър.

Антон Божков, който е неофициално свързан с „НОВЕ Хоумс”, е разследван, че е получавал пари от фирми на баща си Васил, ангажирани с хазартна дейност. „В строителната компания, ангажирана с изграждането на жилищния комплекс в „Красно село” са налети десетки милиони левове, чийто произход не е много ясен. Антон Божков е разследван по тази линия”, твърди източник.

Синът на Васил Божков не се води собственик на дружеството „НОВЕ хоумс”, а само на друга компания, ангажирана в пътно -транспортния бизнес – дружеството „Инфра Холдинг”.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share