Син на гръцки полицай е един от виновните за смъртта на Тоско

Син на офицер от полицията е един от двамата задържани фенове на ПАОК за смъртта на привърженика на Ботев Тоско Бозаджийски. Нападателите са на 24 и 26 години, но имената им се пазят в тайна. Според електронното издание на Катимерини, наблюдаващият прокурор е наредил допълнително разследване на инцидента и как са действали пристигналите на място полицаи. За целта ще бъдат използвани записите от видеокамери на околните сгради.

Както е известно 28-годишният пловдивчанин почина в солунската болница Хипократ, след като първо бе бит и наръган с нож от запалянковци на ПАОК, а след това те са го проснали на улица Мария Калас, където той е бил прегазен от 26-годишна гъркиня с чуждестранен паспорт.

След като е прегазила Бозаджийски тя не е спряла на местопроизшествието. Той заедно с още осем привърженици на Ботев са били на мача на братския на канарчетата Арис срещу черно-белите от ПАОК. При инцидента момчетата от българската група са били облечени в жълто-черно, каквито са и клубните цветове на Арис.

Въпросната жена е идентифицирана и е привикана за разпит. След него обаче на нея не е повдигнато обвинение, нито пък й е наложена ограничителна мярка.

Наблюдаващият прокурор обаче е наредил да се разследва дали фатално за Тоско Бозаджийски е било прегазването с колата или нанесените му удари от запалянковците на ПАОК. За целта се изчакват и резултатите от аутопсията със заключенията на съдебните медици.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share