Син опита да удуши майка си след забележка за петно по покривката

Син опита да удуши майка си след забележка за петно по покривката

Младеж опита да убие майка си, душейки я пред погледа на 5-годишното си братче. Грозната сцена се разиграла в началото на февруари, а днес насилникът се сдоби с обвинителен акт. Кристиан е привллечен като обвиняем за това, че се е заканил с убийство на собствената му майка.

Жената живеела в апартамент, маниращ се в квартал Красно село, заедно със сина си Кристин и с малолетния си син на 5 години. Около 19.00 часа на 2 февруари сложила вечеря на Кристин на маса в хола на жилището и седнала срещу него.

Малкият ѝ син бил в близост на диван и играел на таблет. В един момент жената направила забележка на обвиняемия да не разлива храната по масата, при което Кристин ударил с юмрук по масата и масата се преобърнала. Той станал, приближил се до майка си, хванал я с двете си ръце за шията, стиснал я силно и изкрещял „Ще те убия“, „Ще те смачкам“, „Ще те заровя“, „Ще те заколя“, „Аз ще те заколям лично, аз мършо, боклук“.

Майка му се разплакала, а обвиняемия я хвърлил на леглото в стаята и тя си ударила главата в прозореца. Малолетният син на свидетелката се скрил зад дивана, започнал да плаче и казал на брат си да спре. Жената се обадила на телефон 112, а Кристин отишъл в друга стая от жилището. На място пристигнали полицейски служители при 06 РУ – СДВР. Те задържали обвиняемия Кристин и го отвели в 06 РУ – СДВР.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Кристин е осъждан през 2019г., отново за отправяне на закани с убийство към майка си. С определение на Софийска районна прокуратура от 15 февруари спрямо Кристин била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да бъде разгледано от Софийски районен съд.