Сириец уби с нож мъж на „Пиротска“ в София, отива на съд

Сириец уби с нож мъж на „Пиротска“ в София, отива на съд

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на непълнолетен сириец, нападнал с нож мъж в София. На 23 септември 2022 г. около 18:00 ч. възникнал конфликт между две групи посетители в заведение на ул. „Пиротска“.

Обвиняемият младеж се качил на плот в помещението и започнал да размахва хладното оръжие към другата група. Човек от неговата група и собственикът на заведението успели да го успокоят, докато другите го напуснат.

Те тръгнали в посока към 18-о СУ „Уилям Гладстоун“, а обвиняемият ги настигнал, все още държейки ножа, след което нанесъл удар в областта на коремната кухина на друг мъж, и побягнал в посока към бул. „Христо Ботев“ и изхвърлил ножа в улична шахта.

Пострадалият стигнал до парк „Св. Никола“, където му прилошало. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пристигнали екипи на СМП и полиция. Оказаната медицинска помощ в „Пирогов“ предотвратила настъпването на смъртта му.

Установено е, че нападателят е сирийски гражданин, бежанец и осъждан. В хода на разследването на обвиняемия е проведено експертно изследване, резултатите, от което сочат, че той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното