Системен тормоз: Мъж заплаши с убийство родителите си след поредно пиянство

Системен тормоз: Мъж заплаши с убийство родителите си след поредно пиянство

Мъж заплаши с убийство родителите си в София след запой. Георги се сдоби с обвинителен акт от Софийска градска прокуратура.

След развода си, той започнал да живее в едно домакинство с родителите си в ж.к. Младост. Поради алкохолна зависимост Георги осъществявал спрямо възрастните си родителите системен физически и психически тормоз.

На 2 ноември в дома им, Георги в нетрезво състояние извикал по майка си „ще ви убия, един от вас ще бъде мъртъв“. Тръгнал да напада майка си, но баща му се намесил и успял го спре. Два дни по-късно около 22.30 часа той бил пиян и се държал агресивно и непристойно, като викал пред входната врата на жилището.

Родителите му се страхували да го пуснат в дома им. Обвиняемият започнал да вика, че ще реже вратата с флекс и ще ги убие. На 6 ноември около 22.00 часа Георги отново крещял и блъскал по входната врата на апартамента. Родителите се уплашили за своя живот и решили да не го пускат в жилището. Това довело до по-агресивно поведение на обвиняемия, изразяващо се в псуване към тях и заплашване с думите „Отваряйте. Ще ви убия“.

След ден бащата на Георги му взел бутилка спирт, за да му попречи да се напие отново. Георги се ядосал и започнал да псува и да обижда : „Няма да се оправиш докато не те убия“, „Вие малоумници. Нещастници“, като замахвал с юмруци към баща си. След около 30-40 минути, ниянипт мъж се върнал и започнал да крещи пред блока „Майко, отворете, нещастници, ще счупя всички прозорци в блока“. След това Георги започнал да блъска по входната врата на жилището.

Когато баща му излязъл пред вратата видял, че синът му държал метална пръчка и се опитвал да разбие вратата. За да не го направи, по-възрастният го пуснал в жилището. Георги му казал „ще те убия“ и замахнал с металната пръчка, за да удари баща си. Майката се уплашила и се обадила в полицията, след което Георги бил задържан за срок до 24 часа.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Георги е осъждан. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои наказателното производство срещу Георги да продължи в съда.