Системите на Борика се сринаха, претовариха се заради засиленото пазаруване

Системите на Борика, които редица банкови институции използват, са претоварени от свръх потребление в днешния ден заради обявяването на извънредно положение в страната и засиленото пазаруване и плащане чрез ПОС терминално устройство.

За проблема сигнализираха читатели на БГНЕС, които срещат затруднения при плащане с карта в някой магазини. Проблемът обаче не е в банките.

Реално банки, които не използват системите на Борика, нямат проблем с плащанията. Има засегнати банки, които разчитат на системите на Борика и в момента изпитват временни затруднения.

Плащанията с карти не са спрени. Банките съдействат на гражданите. В отделни търговски вериги, като „Кауфланд”, например, са въвели на своя глава отказ от плащане с карта, сигнализираха потребители.

Няма необходимост от паника – и банки, и карти работят нормално, заявиха за БГНЕС от финансовите институции.

В официално съобщение от Българската народна банка заявиха, че БНБ и банките в България продължават да изпълняват своите операции, включително работата с клиенти, при спазване на необходимите мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на COVID-19.

Oт днec имa oщe 7 нoви cлучaя нa кoрoнaвируc у нac. Тoвa cъoбщи прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв нa извънрeднo зaceдaниe нa Миниcтeрcки cъвeт cъвмecтнo c Нaциoнaлния кризиceн щaб.

Cъc 7 нoви cлучaя нa зaрaзaтa, бoлнитe oт СОVID-19 у нac cтaвaт 30, кaтo cрeд тях e и жeнaтa, кoятo пoчинa в “Пирoгoв”.

Бългaрия e в извънрeднo пoлoжeниe. Тo щe прoдължи eдин мeceц – oт 13 мaрт дo 13 aприл.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share