Скандален кмет от „Апартементгейт“ държи 1 млн. лева в банката

Скандален кмет от „Апартементгейт“ държи 1 млн. лева в банката

Едно от лицата на сагата „Апартементгейт“ – кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев ще се окаже най-богатият градоначалник в страната с налични парични средства от над 1 милион лева, сочи справка в Единния регистър на КПКОНПИ за висшите държавни служители.

Според декларацията на бившия бизнесмен той и съпругата му Росица разполагат с общо 1,95 милиона лева, които били придобити от продажба на имущество. Крупната сума фигурира и в предишни декларации на фамилията, като става ясно, че тя не е загубила нито стотинка по време на кризата.

Новият апартамент в Слънчев бряг на семейство Мараджиеви също фигурира в тазгодишната декларация на градоначалника. Както вече стана ясно, имотът от 65 кв. м. е един от няколкото, които са собственост на фамилията в курортния град. Той е придобит през изминалата година срещу покупко-продажба, на цена от 131 041 лв. Със средствата Мараджиеви се сдобили след продажба на имущество.

През 2019 година кметът е продал друго от жилищата си в курорта – апартамент от 50 кв, срещу сумата от 50 000 лв.

След скандала с „Апартаментгейт“ преди изборите за евродепутати Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ за Пловдив.