Скандалната блондинка Сис Апостолова излезе от пандиза и пак си продава ментетата

Скандалната блондинка Сис Апостолова излезе от пандиза и пак си продава ментетата

След мащабната акция на Икономическа полиция фамозната блондинка Сис Апостолова без страх продължава да продава „маркови” дрехи. 38-годишната пловдивчанка отново върти бизнес, въпреки че преди близо месец се озова в ареста, пише TrafficNews.

Пловдивчанката продаваше ментетата чрез специално създадени страници в социалната мрежа. Тя работеше през 4-5 профила във Фейсбук, а цените, на които продаваше дрехите и обувките бяха скандално ниски и нямаха нищо общо с реалната стойност на стоките.

Съответно и тяхното качество не беше очакваното. Тогава полицията откри и иззе около 3000 артикула, а от поглед във Фейсбук профила на Апостолова се вижда, че блондинката вероятно продължава да зарежда стока.

Оказва се, че отново можеш да закупиш от бизнесдамата рокля на световноизвестната италианска марка “off-White” и то само за 60 лева. Фамозната блондинка за момента е сменила тактиката за продажби и предлага стоки само от личния си Фейсбук профил. Въпреки че Апостолова е намалила търговията на артикули с бранд на световни марки, все още може да се намери някоя стока от световния подиум, която да закупите на „оферта”.

Проверка показва, че Апостолова изпълнява поръчките от дружество изцяло регистрирано на името ѝ още през 2018 година. При изпращане на артикулите чрез куриерски услуги обаче, тя не предоставя касов бон или фактура от името на фирмата, както по закон е прието да се прави.

Освен това качеството, с което идват фалшификатите, далеч не е това, което Апостолова представя на снимките. От кадрите се вижда как надпис на „маркова” дреха, закупена от бутика на пловдивчанката е изключително дефектен и не заслужава дори „промоционалната” цена от 60 лева, която тя е обявила.

Пловдивчанката отново нарушава чл. 172б от Наказателния кодекс.

Този състав предвижда, че „Който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, изобретение, полезен модел, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба до десет хиляди лева“.

При повторни нарушения, санкцията е затвор от 5 до 8 години и глоба между 10 и 15 хиляди лева.