Скандалният Пеньо Мангъров застава пред съда за отвличане и изнасилване

Скандалният бизнесмен – Пеньо Мангъров, обвинен за изнасилване и отвличане, застава пред съда. Днес ще бъде направен опит за стартиране на процеса срещу 45-годишния мъж. По време на разпоредителното заседание, ще стане ясно по какъв ред ще протече процесът. Ако Мангъров признае вина, в рамките на деня той може да се сдобие с присъда. При другия сценарии, делото тръгва по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

По всяка вероятност заседанието, а и целия процес, ще протече при закрити врати, пише Traffic News. 45-годишният Пеньо Мангъров е обвиненза отвличане и изнасилване на 29-годишна жена през януари 2019 година.

Мангъров се запознал в социалните мрежи с пострадалата жена. Той настоявал да се срещне с нея, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На 6 януари, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в София, той я изнасили, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради „алиби“ Мангъров, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия Мангъров е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като към настоящия момент той се намира в Затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

През септември 2018 гой отново бе задържан за сексуално престъпление. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година. През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.

Макар, че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга – Мис Силикон 2011 – Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия.