Скандалният Пепи Еврото от „Осемте джуджета“ влезе в болница

Скандалният Пепи Еврото от „Осемте джуджета“ влезе в болница

Скандалният юрист Пепи Еврото е в болница, алармира източник, запознат с драмата. Засега е ясно, че Петьо Велков Петров получил перитонит и е на легло във Военномедицинска академия.

Смята се, че адвокатът с цветущ прякор стигнал до болница заради скандалите около сагата, разиграла се в кръчмата „Осемте джуджета” и обвиненията на бизнесмена Илия Златанов, мажоритарен собственик на най-голямата фирма за производство на асансьори „Изамет”. Заради конфликт със сина си, той се обръща за помощ към бившия следовател и настоящ адвокат във Видинската колегия Петьо Петров. Сега Златанов обвинява бившия следовател и хората около него, че поискали да прехвърли бизнеса си за милиони под заплаха, че иначе ще бъде вкаран в затвора, а синът му ще умре в болница, пише Lupa.bg.

Драмата се отразила тежко върху здравословното състояние на юриста, разкри нашият източник. Нещата загрубели дотам, че Еврото се тръшнал в болница с перитонит.

Първата медийна информация за него е, че работи като прокурор в Софийската районна прокуратура. След това става следовател. Сайтът „Фактор“ припомня, че влиза в столичното следствие през 2004 г. и става зам.-шеф по предложение на тогавашния началник на Националното следствие Ангел Александров.

През 2009 г. Петров е командирован от столичното следствие в Националната следствена служба, за да работи по няколко разследвания – за хонорара на Ахмед Доган за „Цанков камък“, срещу издателите на „Труд“ и „24 часа“ Огнян Донев и Любомир Павлов, както и свързаната с Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известна като мрежата „Странджа 2“.

Покрай последното Петров подава сигнал, че бившият министър на отбраната Николай Цонев му предложил подкуп чрез съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансите Тенчо Попов.

През юли 2010 г. следователят удря с автомобила си на софийско кръстовище две коли, тестван е с дрегер, който показва 1.2 промила алкохол. Направената кръвна проба драстично се разминава – само 0.2 промила. Районната прокуратура пренебрегва факта, че на Петров му е взета кръв 4 часа по-късно вместо до час от произшествието, каквото е нормативното изискване, и отказва да му образува досъдебно производство.

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се самосезира за случая, съобщи тогава „Правен свят“. Материалите по случая са изпратени на Софийската градска прокуратура за проверка на законосъобразността на постановлението на районната. ВСС иска прокуратурата да назначи експертиза, която да установи колко алкохол в кръвта е имал Петьо Петров към часа на ПТП-то. Това не се случва – прокурорът Васил Иванов не намира нищо нередно.