Скандални разкрития за фаталната Деси, ужилила куп богаташи в Петрич

Шокиращо аудио разкрива схемата, в която Десислава от село Господинци е успяла да вкара над 10 души, оплитайки ги в мрежите си, за да изкупи задлъжнелите им фирми, с обещания да оправи финансовите из задължения към НАП и други институции.

Аферата показва начинът по който става търговията със задлъжнели фирми, продавани на малоимотни и неграмотни хора. Трети ден се работи по разплитането на аферата, в която освен името на 40-годишната Десислава се замесва и името на кандидат съветничката Мария Д.

Struma.com публикува скандален запис, в който се чува как Десислава увещава една от жертвите и как ще успее да изчисти фирмата на майка и от задълженията ѝ, и жената, докато е жива ще си „работи спокойно“, а старата фирма с дългове ще изчезна. Чува се как ужилената бизнесдама се мъчи да разбере защо е дала 20 000 лева на Десислава, нотариусът, за който тя говори, адвоката и разни други хора, замесени в разговора.

Записът е доказателство за начина, по който е действала Десислава. По същия начин с досаждане по телефоните с благи думи тя е успяла да завлече с пари бизнесмен от село Коларово, около 90 000 лева, друга бизнесдама с около 30 000 лева, още неколцина с над 50 000 лева, жена – инвалид от Благоевград пък била излъгана, че ще и продадат имот, за да може да събере пари за лечението си.

Аферата заема застрашителни размери по своята мащабност тъй като се оказва, че Десислава с пълномощно е представлявала кандидата за съветник Мария Д и с това пълномощно е изкупила множество фирми със задължения, срещу услугата попадналите в схемата са превеждали пари по сметката или на кандидатът за съветник или на Десислава. Фирмите са от цялата страна. Преди дни в Пловдив бяха арестувани двама собственици на дружество, които продавали задлъжнели фирми, в една от техните фирми са открити имената на работници в дружество, управлявано от кандидата за съветник Мария Д.

Споменават се грандиозни цифри, всеки от измамените е платил хиляди левове за различни финансови услуги. Десислава от Господинци се представяла за счетоводител в НАП София, споменавала имена на прокурори, адвокати, с които била в съдружие, говорила за съдии, с които била ежедневно на маса и по вилите им, така, че според нея нямало никакъв проблем да реши всякакви затлачени пред закона ситуации. Вземайки парите от жертвите си Десислава, започва да ги мотае и да не върши работа.

Аферата гръмна преди седмица. Петричани са потресени, оказва се, че дори известна бизнес дама от Петрич и повярвала и я назначила за управител във фирмата си. Дни наред кандидатът за съветник Мария Д. е в паника от случващото се, според ужилените ги карала да подписват запис на заповед, все едно, че са и превели парите като заем, който тя трябва да им върне.

Ужилените разполагат с още по шокиращи записи, скрийншотове, видеа които уличават Десислава в извършваните от нея действия. Спекула с имена на хора и вземане на пари от тяхно име се е вихрила в Петрич. С главен прокурор се „заигравала“ Десислава, обещавайки да смекчи присъдата на осъден затворник.

След като започват един по един да я притискат Деси започва да се прави на жертва – мъжът ѝ, полицаи в София, бил болен, майка ѝ била болна, детето ѝ било болно, тя била честна и почтена и отричала да е вземала за себе си пари. Същата Десислава е била разобличена във Велико Търново, където измамила управител на фирма, че ще стане подизпълнител в обществена поръчка, за придобиване на 27 автомобила, собственост на държавна агенция.

За несвършената услуга взела пари, а след като е разкрита, има мярка за неотклонение подписка. Аферата в Петрич започва да се разплита, оказва се, че октоподът е пуснал пипалата си и в Разлог и в София и Пловдив. Очаквайте още по финансовата афера и скандалът, който гърми в Петрич.