Скандални разкрития за циганчето, смляло от бой момиче в Кубрат

Момичето е със специални потребности. Девойка с лека умствена изостаналост. Посещава център за образователна подкрепа в Кубрат. Това заяви Добринка Добрева, директор на центъра, по повод скандалното видео, в което циганче спуква от бой и рита жестоко момиче, а аверче го насъсква, в ефира на Нова телевизия. Стана ясно, че мястото на побоя е буквално в центъра на града. Що се отнася до пострадалото момиче. То е добре.

„Здравословно е добре, емоционално може да се каже, че има травма. Още вчера говорихме с нея. Госпожата говори, психологът на училището“, уточни директорката. От своя страна психологът поясни, че девойката е разстроена. „По-скоро плака малко, защото ще се разбере какво е станало с нея. Инцидентът се е случил в неделя. В понеделник нормално дойде на училище. Не е споделила нито с родители, нито с учителите“, уточни класната. Тя е от социално слабо семейство с много деца. Родителите също са с леки психични отклонения. Дядо се грижи за тях.

„Установени са извършителите. Те нямат навършени 14 години. Момичето, което е на клипа, е на 17 години. Момчето, което нанася побоя се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е чупило прозорци с други момчета. Има наложена възпитателна мярка – предупреждение и посещение на психолози, които работят с него“, заявиха от полицията в града. „Той е без баща, училищният психолог работи от години с него. Много лесно манипулируем е. Интересува се само какво ще каже средата за него“, уточни психологът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share