Скандал: Пускат тайно от затвора Данчо Релето от „Наглите“

Скандал: Пускат тайно от затвора Данчо Релето от „Наглите“

Един от най-кръвожадните бандити от групата за отвличания на богаташи „Наглите“ ще бъде освободен тихомълком от затвора. Даниел Димитров, известен с прозвището си Данчо Релето, е бил освободен предсрочно преди броени дни. Оказва се, че Димитров е поучил свободата си с определение на Софийския градски съд от 17 декември.

Данчо Релето, заедно с останалите лидери на „Наглите“ Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Прокопи Културиста, бяха осъдени на по 18 г. затвор за серия от 13 отвличания на богаташи в периода 2007-2009 г. Жестоката банда бе заловена в началото на 2010 г., но само петима от първоначално подсъдимите девет нейни членове влязоха в затвора.

Предсрочното пускане на Данчо Релето

го превръща във втория главорез от „Наглите“, излязъл от затвора по-рано от постановената му присъда. През октомври м.г. Ивайло Евтимов – Йожи също получи свободата си предсрочно. Така в пандиза засега остават само Прокопи Културиста и Любо Гребеца, който обаче има и доживотна присъда по дело за 2 убийства, съпътствали дейността на „Наглите“.

По закон, Даниел Димитров има право да поиска да го пуснат при изтърпяно половината от наказанието, тъй като преди да се прослави като един от „Наглите“, няма нито една осъдителна присъда. Така, след като е бил зад решетките 12 години и 1 месец, той е пуснат. Оказва се, че Данчо Релето е

работил, докато е бил затворник,

и така е стопил около 4 години от наказанието. Реално са му оставали по-малко от 2 години затвор, заради което Софийския градски съд е отсъдил, че може да бъде пуснат. Съдиите се позовават на становище на затворническата администрация, според което престъпника се бил поправил и бил отзивчив в работата с другите пандизчии. През пролетта излязъл в 7-дневен отпуск и се върнал навреме, пише Лупа бг.

Даниел Димитров-Релето е вторият от групата за отвличания „Наглите“, който ще излезе на свобода. Ивайло Ефтимов-Йожи беше освободен през октомври миналата година. Той и Любо Гребеца бяха на крачка от свободата през 2017 г., когато Софийският градски съд реши да ги пусне, но Апелативният не се съгласи с определението им след бурен обществен и медиен натиск.

Най-тежката присъда на член от „Наглите“ бе постановена от уличното правосъдие. Кирил Кирилов – Шкафа, участвал в похищенията и мъченията на 13 човека, беше застрелян дни преди края на съдебния процес срещу бандата при мистериозни обстоятелства в ж.к. „Младост“.