Следващият, след Божков: Викат Валентин Златев на разпит в прокуратурата

Шефът на Контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни. Г-н Златев ще се яви на посочената дата, заявиха от компанията, съобщи 24 часа.

По повод публикации в медии и информации в социалните мрежи, че Златев е издирен и се укрива в чужбина, единствено вярно е, че е извикан като свидетел, заяви Мая Жекова, директор на пресцентъра на “Лукойл България”. Тя допълни, че не знае повода за призоваването на Златев.

Валентин Златев няма бизнес с отпадъци, но е близък със зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е арестуван по разследването. Живков, братя Бобокови, шеф на фирма с площадка за отпадъци и директорът ан РИОСВ в Плевен са обвиняеми. В понеделник Апелативният специализиран наказателен съд ще реши окончателно кой от тях ще остане в ареста.

Красимир Живков беше два мандата кмет на Правец, който е родният град на Валентин Златев. Местните свързват кариерата на Живков след това с приятелството му с бившия изпълнителен директор на „Лукойл“. Живков беше последователно областен управител, а след това и зам.-министър. Според запознати докато е заемал постове в общинската и държавна администрация е вземал решения, свързани с проекти на фамилията Златеви.

Двамата никога не са демонстрирали приятелството си и рядко са засичани заедно на публични събития.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share