След забранения купон в „Сохо“: Наказаха полицейски шеф

След забранения купон в „Сохо“: Наказаха полицейски шеф

На началника на Шесто районно управление в Пловдив и трима полицаи е наложено дисциплинарно наказание – „Порицание“ за срок от шест месеца, за незипълнение на служебните задължения. Причината е случаят с клуб „Сохо“ в града под тепетата вечерта на 2 ноември, където имаше купон, въпреки забраните във връзка с пандемията.

За наказанието става ясно от писмо на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор към зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов, който лично подаде сигнал за случая.

В отговора на МВР пише още, че със заповед от 4 ноември на директора на Областната дирекция на МВР-Пловдив е извършена проверка за изясняване на обстоятелствата по сигнала. В хода на проверката са изискани записи от АИС „Видеозаснемане на охранителната дейност и пътния контрол“ за времето от 23 часа на 2 ноември до 03.00 часа на 3 ноември, както и аудиозаписи от РЦ 112 Кърджали от обаждания по повод нарушаване на нощната тишина на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив за времето от 23 часа на 2 ноември до 05.00 часа на 3 ноември с данни за предадения сигнал.

От събраните доказателства са констатирани извършени дисциплинарни нарушения на държавни служители на Шесто РУ при пловдивската полиция. Освен порицанието за униформените, са съставени два акта на управителя на клуба – за неизпълнение на полицейско разпореждане да преустанови музиката и да затвори заведението, и за липса на организация за изпълнение на заповед на здравния министър, свързана с противоепидемичните мерки.

МВР е уведомено от Пловдивския общински инспекторат, че е съставен акт за нарушаването на заповед на министъра. „За констатираните нарушения е уведомен министърът на здравеопазването“, завършва писмото си министър Терзийски в отговор на подадения от Симеонов сигнал.