След зверския побой: Слави Ангелов вече е по-добре

Слави Ангелов е по-добре и предупреди поръчителите на това престъпление, че продължава това, което 25 години прави. Това заяви издателят на „24 часа“ Венелина Гочева за побоя над главния редактор на „168 часа“ и разследващ журналист Слави Ангелов по Нова тв.

Гочева, пребиха ме, били първите думи на Слави, след като се обадил по телефона. И след това добавил, че един от нападателите снимал.

Слави е писал по толкова много теми, че трудно може да се разбере точно откъде е дошла поръчката.

Да, много прилича на нападението на човека от „Левски“, което остана неразкрито. Пак е от трима души, пак с пръти, допълни Венелина Гочева.

Все още няма арестувани за бруталното нападение над журналиста Слави Ангелов. Главният редактор на “168 часа” беше пребит с метални тръби във вторник вечерта пред дома си на столичния булевард „Дондуков“, малко след като си тръгнал от редакцията на вестника.

Гочева подчерта, че побоят е бил с цел унищожаването му, а не грабеж. „Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство“, коментира Венелина Гочева още вчера.

Полицията и прокуратурата работят по версията, че Ангелов е бил нападнат заради работата си. Около 30-40 секунди е продължило нападението. Камера в района е заснела побоя. Продължават да се търсят и свидетели.

Нападателите на Слави Ангелов са били трима. Те вървели разделени и го издебнали, преди да влезе във входа на кооперацията си.

Въпреки че жилището на Ангелов се намира на оживен булевард, бандитите се изчаквали да няма свидетели. Охранителна камера обаче е заснела побоя. Цял ден днес разследващите търсеха следи. Основно претърсваха района под моста „Чавдар”, откъдето се предполага, че избягали извършителите.

Засега разследващите проверяват последните публикации на журналиста. Не изключват и версията нападение на лична основа. А колегите на Ангелов осъдиха гнусното престъпление.

Съседите на журналиста също са шокирани. “Просто не съм очаквала, че може да се случи такова нещо. Добро момче, но ето пострада и той”, съобщи съседка на разследващия журналист.

Засега състоянието на журналиста е стабилно, съобщиха от болница ИСУЛ.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share