След пиянска свада: Мъж разпра с нож госта си в Бургас

Среднощен пиянски запой завърши с убийство. Кървавата драма се е разиграла в приземно жилище на ул. „Ивайло“ №54 в центъра на Бургас. В около 22 часа в неделя в съседи чули страховит скандал с оглушителни крясъци и подали сигнал в полицията. Най-близкият полицейски патрул пристигнал веднага на място, а униформените заварили потресаваща картина. В скромната квартира те открили окървавения труп на 40 – годишния Живко.

Мъжът лежал в локва кръв на пода, с прободна рана в гърдите. Само минути по-късно те разкрили и задържали извършителя. Оказало се, че убиецът е 57-годишен мъж от бургаското село Дюлево, който държал сутерена под наем. В злополучната нощ му дошъл на гости негов приятел. Двамата се почерпили стабилно и след огромно количество изпит алкохол се скарали.

Кавгата бързо прераснала във физическа схватка, при която домакина извадил от джоба си сгъваемо ножче и намушкал госта си. Единственият удар с острието в гърдите се оказал фатален. След като установил, че приятелят му е мъртъв, убиецът си плюл на петите и избягал. Трийсетина минути по-късно униформените го засекли в района на Новата поща. При вида на партрулката, беглецът се предал.

Задържан е за срок от 24 часа. „Извършени са множество процесуално следствени действия, сред които оглед на местопроизшествие, разпити, иззето е оръжието с което е извършено убийството, назначени са множество експертизи и др. По случая е образувано досъдебно производство“, съобщиха от полицията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share