След побой: Областният управител на София напуска „Атака“

Областният управител на Софийска област Илиян Тодоров от квотата на „Атака“ прекъсва всякакви контакти с партията на Волен Сидеров и обмисля дали да не напусне поста на губернатор след скандал, който е стигнал до бой. Това съобщи самият Тодоров, цитиран от „dariknews”.

Причината за това решение е физическа саморазправа от страна на членове на партията. Случката се разиграла в понеделник в столично заведение на ул. „Московска“, в което Тодоров отишъл за разговор със Сидеров. След като лидерът на „Атака“ си тръгнал, възникнал спор между него и останалите атакисти и тогава един от репортерите на „Алфа ТВ“, партийната телевизия на „Атака“, го ударил. Според други медийни публикации пък зам.-шефът на „Атака“ Десислав Чуколов е бил един от подстрекателите на боя.

Аз съм в болничен, с патерица съм., каза Тодоров и заяви, че останалите атакисти започнали да го обиждат. Той поясни, че е дълбоко разочарован, след 9-10 г. съвместна работа. Тодоров поясни, че през следващата седмица ще обяви и дали ще остане областен управител. По думите му след инцидента той се опитал да се свърже със Сидеров, но безуспешно.

Тодоров изтъкна, че е член на партията. Въпреки това той бе депутат от „Атака“ в 42-ро и 43-то Народно събрание, където бе член на комисията по отбрана и по корупция . В 41-я парламент пък е бил сътрудник към парламентарната група на националистите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share