След разследване на Тина Ивайлова: Прокуратурата проверява онлайн магазина за дрога

След разследване на Тина Ивайлова: Прокуратурата проверява онлайн магазина за дрога

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка във връзка с излъчен материал по разследване на Тина Ивайлова. Проверката е за използване на мобилно приложение за разпространение на различни видове високорискови наркотични вещества. Според изнесените данни това се е осъществявало на територията на град Пловдив.

Проверката се води с оглед установяване на достатъчно данни за престъпления за разпространение на високорискови наркотични вещества и за участие в организиране престъпна група с цел разпространение на наркотици.

Първоначално определеният срок за приключване на проверката е 30 дни, пише TrafficNews.

За първото престъпление законът предвижда наказание от две до осем години лишаване от свобода и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за второто – лишаване от свобода от три до десет години.

Според разследването на Тина Ивайлова при схемата за разпространение на наркотици в Пловдив дилърите доставят дрогата навсякъде в кварталите и улиците в града, а поръчките се осъществят анонимно, чрез мобилното приложение „Telegram”.

Групата е анонимна. Какъв е броят на членовете в нея, знаят само хората, които са я създали и управляват. Съобщенията са автоматизирани.

От пловдивската полиция до този момент няма никакъв коментар по темата, въпреки че са им предоставени голяма част от материалите , събрани по време на журналистическото разследване.