След ремонта: Камъни падат от тавана в подлеза на бул. „България“

След ремонта: Камъни падат от тавана в подлеза на бул. „България“

Епичният ремонт на бул. „България“, който предизвиква куп неуредици и ежедневна суматоха на пътя, докара нов екшън в последните дни. Докато тежкотоварната техника рие и заглажда асфалта по натовареното трасе, в подлеза срещу мол „България“ търговците се оказаха бомбардирани… с камъни.

Минавайки точно над главите им, машините тресат района като при земетресение, а от покрива на подлеза наистина падат парчета бетон, пише Lupa.bg. Така под прицел се оказват магазинчетата отдолу, а търговците са се видели в чудо и дори обмислят да затворят, докато трае интервенцията над земята.

„Камъни падат върху главите на хората. Не смеем да минаваме и се чудим как да се предпазим. Звъняхме къде ли не, никой не ни обръща внимание“, оплака се сащисана съдържателка на магазин за пици.

Жената разказа, че отломките от очевидно некачествено направения покрив на подлеза са доста големи и могат сериозно да наранят всеки минувач, когото уцелят. През уикенда, столичанка е била ударена по главата от един от падналите късове.

Освен каменната бомбардировка в подлеза, при нанасянето на настилката отгоре, под земята се носи непоносима миризма на боя и химикали. „Тук, долу не се диша, нещо ужасно е. Направо сме в паника – ще се вмирише храната, която продаваме. Как да я предложим после на хората?“, гневят се търговците.

Продавачи са звънели на спешния телефон 112 за помощ, но твърдят, че до този момент няма никакъв отклик.

Въпросният подлез, който е един от най-натоварените в южна София открай време създава проблеми. Освен постоянните наводнения по време на дъждовете, лошата канализация, заради която парфюмираният въздух от мола се смесва с дъх на изпражнения, конструкцията му е кошмарна.

Преди месеци, от покрива бе изпаднала железен панел, който като по чудо не преби някой от минувачите.

Сега търговците под земята се молят ремонтът по булеварда по-бързо да приключи и качеството му да не бъде като на това подлеза.