След трагедията на 24 май: В Дебръщица събират подписи за „легнали полицаи”

След трагедията на 24 май: В Дебръщица събират подписи за „легнали полицаи”

Жителите на пазарджишкото село Дебръщица започват подписка от днес, с която ще настояват да се поставят „легнали полицаи“ по пътя, пресичащ селото. До искането се стигна след като на 24 май автомобил се вряза в група жени на тротоара. Една от тях почина, а други три са в болница в критично състояние.

„Специално, в нашето село трябва на всеки сто метра да има легнали полицаи, които да бъдат и високи. На отсечка, близка до местния магазин, се развива голяма скорост, а видимостта е малка и се извършват изпреварвания”, посочи местен жител.

Хора от Дебръщица обясниха, че в населеното място са се случвали много инциденти. „Преди години момиче пострада по същия начин – на тротоара. Тук се кара много силно и смятам, че легналите полицаи ще окажат положителен ефект”, разказа живеещ там.

Кметът на селото посочи, че легнали полицаи са били поставени през 2015 година. Намирали са се в началото на населеното място и пред детската градина. „2017 г. по нареждане на АПИ бяха премахнати без обяснение. На мястото, където се е случил трагичният инцидент, не са вземани подобни мерки. Там би могло да бъде поставена мантинела, защото има остър завой”, обясни Латинка Вълчева.