След 17 присъди: 30-годишен влиза в затвора за… кражба на телефон и 8,50 лв.

Oкръжният съд във Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 30-годишния Васил М., обвиняем по досъдебно производство на I РУП за извършен грабеж, представляващ опасен рецидив.

Според обвинението, на 1 септември, около 8,30 часа в подлез на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Д-р Пискюлиев“ Васил използвал физическа сила и отнел мобилен телефон и 8 лв. и 50 ст. от 50-годишен мъж.

Васил е осъждан 17 пъти за престъпления от общ характер – предимно кражби и грабежи, с множеството полицейски регистрации.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем 30-годишния мъж е тежко по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Състав на Варненския окръжен съд прецени от изготвената справка от МВР, че след освобождаването от затвора, след последната присъда, Васил е продължил с криминалните прояви, като е регистриран 5 пъти от март 2017 г. до настоящия момент.

За съда най-правилната и законосъобразна мярка за неотклонение, която може да се определи спрямо него е най-тежката -„задържане под стража“.